Gabriël Post

Functie: 
Gezinsmanager bij het Top-1000 team
Werkzaam bij Jeugdbescherming sinds: 
2015

“Voor deze baan moet je gaan, je moet dit echt willen en er hard voor werken.”

Zo’n 2,5 jaar geleden kwam Gabriël Post, uit Hilversum, via een detacheringsbureau werken bij Jeugdbescherming Regio Amsterdam. Al snel kwam hij vast in dienst. Momenteel zit hij in het Top-1000 team. Dit team richt zich specifiek op jongeren in de Regio Amsterdam die veel high impact delicten hebben gepleegd en op hun broertjes of zusjes, om te voorkomen dat zij ook het criminele pad op gaan.

Waarom ben je gezinsmanager geworden?

Ik had stage gelopen bij Jeugd- en gezinsbeschermers Noord-Holland en ging na het afronden van mijn studie SPH op zoek naar een baan in hetzelfde werkgebied. Ik wilde een baan waarin ik resultaten kan boeken en met veel verschillende dingen tegelijk bezig kan zijn. Als gezinsmanager zoek je naar patronen die achter gedrag in een gezin zitten, je analyseert die en kijkt hoe je ze kunt doorbreken. Je hebt daarnaast veel contact met scholen, politie en het netwerk van het gezin. Je staat dus wat verder van het gezin af dan wanneer je een “echte hulpverlener” bent. Jij kijkt naar het grotere geheel en dat past beter bij mij. En het is een uitdagende baan – die uitdaging heb ik nodig om mijn werk leuk te vinden. Als je gewoon een baan wilt omdat je werk nodig hebt, dan kun je beter ergens anders werken. Voor deze baan moet je gaan, je moet dit echt willen en er hard voor werken. Voor mij maakt het dat juist leuk, maar het vraagt aan de andere kant ook wat van je tijdsinvestering en motivatie. Dit is echt een keuze waar je achter moet staan, het is geen kantoorbaantje. En je moet dezelfde passie hebben als al onze collega’s: vol gaan voor onze missie “Ieder kind veilig”.

Waarom bij Jeugdbescherming Regio Amsterdam?

Voor mij was de keuze in eerste instantie gevallen op werken in Amsterdam omdat ik in een stad wilde werken waar ik niet zelf woon of uitga. Sinds ik hier werk, heb ik gemerkt dat Jeugdbescherming Regio Amsterdam een hele vooruitstrevende methodiek gebruikt, die mij in staat stelt om een blijvende verandering op het gebied van de veiligheid van kinderen teweeg te brengen. Er zijn uiteenlopende mogelijkheden binnen de organisatie. Zo ben ik na een jaar van regio Noord naar het Top-1000 team overgestapt. Ook houd ik me bezig met trainingen van onze Akademie, ik zit in de OR en begeleid ik junioren. Wanneer ik denk dat bepaalde processen beter kunnen, krijg ik de kans om mij daar hard voor te maken en me daarmee bezig te houden. Hierin krijg ik hier veel kansen en uitdagingen.

Verder vind ik het heel mooi dat de missie en visie van Jeugdbescherming, “Ieder kind veilig!” door alle collega’s uitgedragen worden. Iedereen ademt dat en dat is heel bijzonder. Tegelijk moet je ook realistisch zijn: het is niet altijd allemaal even mooi. Je moet aan het eind van de dag je verantwoordelijkheid ook van je af kunnen zetten en je grenzen aan kunnen geven, want je kunt niet alles mee naar huis nemen. Je kunt niet alles perfect doen in deze baan. Als je alles perfect wilt doen, ga je het hier niet volhouden.

Hoe ben je bij het team ‘Top-1000’ terecht gekomen?

Er was een interne vacature voor gezinsmanager in het Top-1000 team. Mijn teammanager vond dit echt iets voor mij. In dit team werk je met wat “oudere” jeugdigen die veel high impact delicten hebben gepleegd. Naast dat je daar affiniteit mee moet hebben, is veel kennis van strafrecht erg belangrijk. Ik heb het heel erg naar mijn zin in het Top-1000 team!

 

Januari 2018